Frankrijk/Italië 1975. Komedie van Roger Pigaut. Met o.a. Claude Brasseur, Marthe Keller, Gabriele Ferzetti, John Steiner en Vittorio Sanipoli.

VPRO Cinema

Brasseur is een gouwdief en een gokker. De onderwereld dwingt hem in de trein Lausanne-Dijon een koffer met geld te stelen. Keller is een hebzuchtige cabaretzangeres die in geldnood verkeert en ook achter de koffer aanzit. Ze is Brasseur te vlug af. Hij legt haar uit dat het geld naar de gangsters moet, maar zij wil geen afstand doen van de buit. Na allerlei achtervolgingen komt het geld toch in handen van de gangsters die elkaar stuk voor stuk neerknallen. Brasseur trekt zich terug in zijn huis in de Provence en Keller voegt zich bij hem. Deze onderhoudende misdaadkomedie biedt wat het scenario (André G. Brunelin) betreft weinig verrassingen, maar de hoofdrollen worden met aanstekelijke animo vervuld.

credits

Regie:
Roger Pigaut
Cast:
Claude Brasseur, Marthe Keller, Gabriele Ferzetti, John Steiner, Vittorio Sanipoli, Fernand Guiot, Hélène Manesse, Joëlle Bernard, Jacques Richard
Muziek:
Giancarlo Chiaramello
Jaar:
1975
Alt. titels:
Guêpier, Le
Genres:
Komedie, Misdaad
Landen:
Frankrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Le guêpier (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken