Frankrijk 1983. Drama van Patrice Chéreau. Met o.a. Jean-Hugues Anglade, Vittorio Mezzogiorno, Roland Bartin, Lisa Kreuzer en Armin Müller-Stahl.

VPRO Cinema

Een homoseksuele adolescent leert op een provinciale stations-w.c. een man kennen, die hem aanzet tot prostitutie en diefstal zonder zijn liefde daadwerkelijk te beantwoorden. De realisatie van zijn geobsedeerde 'amour fou' blijkt alleen mogelijk in de dood. Deze derde film van de befaamde theaterregisseur is opmerkelijk gefotografeerd - door Renato Berta - geacteerd en geënsceneerd. De passie is overtuigend in een reeks van kleine, onnadrukkelijke details met een minimum aan dialoog. De film is misschien wat te uitsluitend in mineur. De Italiaan Mezzogiorno kreeg op de geluidsband de stem van Gérard Depardieu. Scenario van Hervé Guibert en Patrice Chéreau. Camerawerk van Renato Berta.

credits

Regie:
Patrice Chéreau
Cast:
Jean-Hugues Anglade, Vittorio Mezzogiorno, Roland Bartin, Lisa Kreuzer, Armin Müller-Stahl, Claude Berri, Gérard Desarthe, Annick Alane, Hammou Graia, Sophie Edmond, Roland Bertin
Scenario:
Hervé Guibert
Camera:
Renato Berta
Muziek:
Albert Ayler, Fiorenzo Carpi
Jaar:
1983
Alt. titels:
Homme blessé, L', Der verfhrte Mann
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie

0 uitzendingen

L'homme blessé (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken