Frankrijk 1975. Drama van Nico Papatakis. Met o.a. Olga Karlatos, Roland Bertin, Philippe Adrien, Alain Halle en Mehmet Ulusoy.

VPRO Cinema

Een regisseur begint aan een film over de martelingen in Algerije maar moet stoppen wanneer het geld op is. Als geëngageerd politiek extremist komt hij vervolgens zelf om bij de deelname aan een terroristische actie. Papatakis had op zijn 25e al vier speelfilms gemaakt. Hij is een buitengewoon en geniaal maar tevens veeleisend regisseur, die zijn thema's op overdrachtelijke en plastische wijze benadert. Zijn gruwelijk realistische en ongehoord gewelddadige scènes sparen de kijker bepaald niet. GLORIA MUNDI is daarom eigenlijk veel griezeliger dan wat normaalgesproken voor een griezelfilm doorgaat. Een nihilistisch verweerschrift dat het niveau van het werk van een markies de Sade bereikt. In 1976, werd de film bekort tot 117m. Ook bekend als ACTE en STROPIATS.

credits

Regie:
Nico Papatakis
Cast:
Olga Karlatos, Roland Bertin, Philippe Adrien, Alain Halle, Mehmet Ulusoy, Armand Ablanalp, Christiane Tissot, Jean-Louis Broust, Jean Rougeul
Muziek:
Pierre Barbaud, Franck Brown, Genevieve Klein
Jaar:
1975
Alt. titels:
Acte, Stropiats
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Politieke film, Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Gloria Mundi (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken