Nieuw-Zeeland/Verenigd Koninkrijk 1988. Thriller van Ian Mune. Met o.a. Ian McElhinney, Frances Barber, Martin Maguire, Judy McIntosh en James Coyle.

VPRO Cinema

Een gewapend lid (McElhinney) van de protestante fractie in Noord-Ierland, die dienst doet, ontdekt dat het terroristische probleem niet schuilgaat in de controverse Protestanten vs Katholieken, maar veel meer te maken heeft met hebzucht en criminaliteit. Uit walging slaat hij door met als gevolg dat 23 voormalige collega`s achter de tralies belanden. Hij krijgt de gelegenheid met vrouw Barber en zoon Maguire naar Nieuw-Zeeland af te reizen en daar een nieuw bestaan op te bouwen. Acht jaar later als dat gelukt is, inclusief een verblindende ma[KA4]itresse (McIntosh), komt men wraak nemen. Realistische tv- film, vlot van tempo, veel actie en stunts (van Peter Bell) met overtuigend spel naar een gedegen scenario van Roy Mitchell. Maguire's filmdebuut.

credits

Regie:
Ian Mune
Cast:
Ian McElhinney, Frances Barber, Martin Maguire, Judy McIntosh, James Coyle, Terence Cooper, Marshal Napier, William Johnson
Jaar:
1988
Alt. titels:
Grasscutter, The
Genres:
Thriller
Landen:
Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Grasscutter (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken