Verenigde Staten 1990. Komedie van Reginald Hudlin. Met o.a. Christopher Reid, Robin Harris, Christopher Martin, Martin Lawrence en Tisha Campbell-Martin.

VPRO Cinema

Amerikaanse tienerkleurlingen in een film met ongeveer dezelfde ingredi[KA3]enten als in blanke tienerkomedies maar dan zonder de melige en stroperige levenslesjes. Jongeman wil naar een fuif van zijn twee gabbers, naar bed met een kersvers liefje en krijgt het aan de stok met een straatboefje. Vrij leuk verpakt, met echte rap-muziek en echte rappers (waaronder Reid, die de hoofdrol speelt). In de V.S. rinkelden de kassa`s stevig voor deze debuutfilm van de broertjes Hudlin (Warrington Hudlin deed de productie, Reginald, `Reggie` schreef het scenario en regisseerde). Kwam in Europa niet of nauwelijks in de bioscoop, maar in de V.S. was het succes zo overrompelend dat er een tekenfilmserie op de buis volgde (Kid'n play) en zonodig ook een vervolgspeelfilm HOUSE PARTY 2.

credits

Regie:
Reginald Hudlin
Cast:
Christopher Reid, Robin Harris, Christopher Martin, Martin Lawrence, Tisha Campbell-Martin, A.J. Johnson, Paul Anthony, A. J. Johnson, Christopher Gartin
Muziek:
Marcus Miller, Lenny White
Jaar:
1990
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

House Party (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken