Zweden 1991. Romantiek van Bille August. Met o.a. Samuel Fröler, Pernilla August, Max von Sydow, Ghita Nørby en Björn Kjellman.

VPRO Cinema

Het script van Bergman en regie van August leveren een veelgelaagde en boeiende film op over Bergmans ouders Henrik en Anna. Als theologiestudent ontmoet Henrik Bergman in het Zweedse Upsalla van begin deze eeuw de rijke Anna Aakerbloom. Ze zijn op slag verliefd, maar het grote klassenverschil zit een relatie in de weg. Ondanks de tegenwerking van haar moeder zet de eigengereide Anna door en trouwt met Henrik. Ze volgt hem naar het noorden, waar hij predikant wordt voor een kleine gemeente. Anna houdt de armoede en het ruwe leven een paar jaar vol, maar dan begint ze toch haar luxe leven in Upsalla te missen. Sterk spel van Samuel Fröler als Henrik en Pernilla August als Anna. August won een Gouden Palm in 1992. Tegelijk met de drie uur durende film werd een zes uur durende tv-versie opgenomen.

credits

Regie:
Bille August
Cast:
Samuel Fröler, Pernilla August, Max von Sydow, Ghita Nørby, Björn Kjellman, Lennart Hjulström, Börje Ahlstedt, Lena Endre, Björn Granath, Gunilla Nyroos, Mona Malm, Margaretha Krook
Scenario:
Ingmar Bergman
Muziek:
Björn Linnman, Stefan Nilsson
Jaar:
1991
Alt. titels:
Goda viljan, Den, Best Intentions, The
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Zweden

op televisie
0 uitzendingen

Den goda viljan (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken