Verenigde Staten 1947. Drama van Jack Conway. Met o.a. Clark Gable, Deborah Kerr, Adolphe Menjou, Ava Gardner en Keenan Wynn.

VPRO Cinema

Na zijn terugkeer uit de oorlog kan reclameman Victor Albee Norman (Gable) niet meer de toon vinden die zijn klanten aanspreekt. Wat ze van hem verlangen is in strijd met zijn principes. Dan besluit hij maar samen met society girl Kay Dorrance (Kerr) van het leven te gaan genieten. Vlotte ontspanning, die een goed beeld geeft van de reclamewereld van vlak na de oorlog, met uitstekende prestaties van Gable, Kerr in haar eerste Amerikaanse film en de schitterende Greenstreet. Het scenario dat Luther Davis, Edward Chodorov en George Wells haalden uit de roman van Frederick Wakeman is toegesneden op Gable. Fotografie is van Harold Rosson. Wordt ook als ingekleurde versie vertoond.

credits

Regie:
Jack Conway
Cast:
Clark Gable, Deborah Kerr, Adolphe Menjou, Ava Gardner, Keenan Wynn, Edward Arnold, Aubrey Mather, Richard Gaines, Clinton Sundberg, Frank Albertson, Douglas Fowley, Sydney Greenstreet, Jean Harlow
Scenario:
Luther Davis, George Wells, Edward Chodorov
Productie:
Arthur Hornblow jr
Camera:
Harold Rosson
Muziek:
Lennie Hayton
Montage:
Frank Sullivan
Jaar:
1947
Alt. titels:
Hucksters, The, Der Windhund und die Lady
Genres:
Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

The Hucksters (1947) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken