Argentinië 1985. Drama van Luis Puenzo en Argentina Puenzo. Met o.a. Héctor Alterio, Norma Aleandro, Chela Ruiz, Chunchuna Villafane en Analia Castro.

VPRO Cinema

Een vaardig gemaakt drama dat speelt in de tijd van het generaalsregime in Argentini[KA3]e; met de titel wordt bedoeld dat de offici[KA3]ele geschiedschrijving vals is, en dat de officieuze aan de hand van kleine drama`s, juist is. Centraal in deze boeiende film staat een echtpaar (zij is geschiedenislerares Aleandro, die geen oog heeft voor de werkelijkheid en hij (Alterio) werkt bij een bedrijf dat profiteert van de corruptie) met een aangenomen kind (Castro), waarvan zij langzaam maar zeker doorkrijgen dat het de dochter moet zijn van een der vele vermiste ouders. Bekroond in Cannes met een Gouden Palm voor Norma Aleandro. Scenario van Aida Bortnik en Luis Puenzo. Sobere en passende fotografie van Felix Monti. Ook bekend als DESAPARECIDOS.

credits

Regie:
Luis Puenzo, Argentina Puenzo
Cast:
Héctor Alterio, Norma Aleandro, Chela Ruiz, Chunchuna Villafane, Analia Castro, Hugo Arana, Patricio Contreras, Guillermo Battaglia, Chunchuna Villafan, Henctor Alterio
Scenario:
Aida Bortnik, Luis Puenzo
Productie:
Marcelo Piñeyro
Camera:
Félix Monti
Muziek:
Atilio Stampone
Montage:
Juan Carlos Macias
Jaar:
1985
Alt. titels:
Historia oficial, La, Desaparecidos, Die Verschwundenen, The Official History, The Official version
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Argentinië

op televisie
0 uitzendingen

La historia oficial (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken