Canada 1982. Avonturenfilm van Phillip Borsos. Met o.a. Richard Farnsworth, Jackie Burroughs, Wayne Robson, Ken Pogue en Timothy Webber.

VPRO Cinema

Farnsworth heeft 33 jaar opgeknapt voor de overval op een postkoets. Eenmaal vrij, ontdekt hij dat zijn oude wereld volledig is veranderd in een moderne maatschappij. Hij gaat naar zijn zuster, die hem onderdak biedt, maar diens echtgenoot is hem liever kwijt dan rijk. Dat verblijf en de poging om op een eerlijke manier geld te verdienen mislukken. Hij besluit met gecharterde hulp zijn oude overvallerswerk weer op te nemen. Hij concentreert zich - geheel met de tijd meegaand - op de spoorwegen. Na een start met wat pech sleept hij toch een aardige buit in de wacht, en trekt zich terug in een slaperig mijnstadje, waar hij verliefd wordt op een roodharige, potige vrouw (Burroughs) die hem op het rechte pad wil brengen. Hij wil echter nog één keer de jackpot binnenhalen voordat hij definitief naar het Zuiden van de V.S. verdwijnt - dat loopt natuurlijk fout, en hij komt weer in de bajes terecht. Een onderhoudende film met goede scènes; de kameraadschap blijft je bij. Meervoudig bekroond.

credits

Regie:
Phillip Borsos
Cast:
Richard Farnsworth, Jackie Burroughs, Wayne Robson, Ken Pogue, Timothy Webber, Gary Reineke, David Peterson, Don MacKay, Tom Heaton
Scenario:
John Hunter
Productie:
Peter O'Brien
Camera:
Frank Tidy
Muziek:
Michael Conway Baker
Geluid:
Rob Young
Montage:
Frank Irvine
Jaar:
1982
Alt. titels:
Grey Fox, The, Der graue Fuchs
Genres:
Avonturenfilm, Misdaad, Drama, Western
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Cult
Landen:
Canada