Verenigde Staten 1935. Misdaad van William Keighley en William Keihgley. Met o.a. James Cagney, Ann Dvorak, Margaret Lindsay, Robert Armstrong en Barton MacLane.

VPRO Cinema

Nadat een vriend die G-man was geworden is vermoord, wordt Cagney, een eerlijke advocaat met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, speciaal agent van de FBI. Zijn verbazing is groot wanneer blijkt dat hij een andere collega en vriend, die gangster is geworden, op de hielen zit. Hollywoods gangster nr. 1 Cagney staat voor het eerst aan de goede kant van de wet, in een film die uitstekend is gemaakt maar waarvan het overdreven patriottisme haast wansmakelijk wordt. De film is een soort commercial voor de toen juist opgerichte FBI. Seton I. Miller baseerde zijn scenario op het boek Public Enemy No. 1 van Gregory Rogers. De camera werd gehanteerd door Sol Polito. Bij de re-release in 1949 werd een door David Brian gesproken proloog toegevoegd. Bestaat ook als ingekleurde versie.

credits

Regie:
William Keighley, William Keihgley
Cast:
James Cagney, Ann Dvorak, Margaret Lindsay, Robert Armstrong, Barton MacLane, Lloyd Nolan, William Harrigan, Russell Hopton, Edward Pawley, Noel Madison, Monte Blue
Scenario:
Seton I. Miller
Muziek:
Leo F. Forbstein
Jaar:
1935
Alt. titels:
Der FBI-Agent
Genres:
Misdaad, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Spionage
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

G-Men (1935) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken