Verenigde Staten 1987. Komedie van Alan Smithee. Met o.a. Jon Cryer, Lynn Redgrave, Nicholas Pryor, Viveka Davis en Paul Gleason.

VPRO Cinema

De zeventien-jarige Cryer houdt van horrorfilms. Hij is het zwarte schaap van de familie. Hij zit veilig weggeborgen op een kostschool. Zijn vader Pryor neemt deel aan de senaatsverkiezingen en in de verkiezingscampagne past het beeld van de harmonieuze familie; dus wordt Cryer naar huis gehaald, maar die vindt al die blah-blah parties verschrikkelijk en besluit hem te smeren met zijn vriendinnetje Davis. Daartoe plundert hij eerst nog even zijn spaarbankboekje, waarop $ 88.000 blijkt te staan - de illegale fondsen van vaders verkiezingspot - zonder dat pa het weet. Een aardige komedie, die gaandeweg verandert in een banale klucht, dat misschien samenhangt met het feit dat de regie slechts wilde tekenen voor het aloude pseudoniem Alan Smithee. Hierachter verschuilt zich Paul Aaron. Script van Ken Hixon en David Ticher. Ook bekend als MORGAN STEWART'S COMING HOME.

credits

Regie:
Alan Smithee
Cast:
Jon Cryer, Lynn Redgrave, Nicholas Pryor, Viveka Davis, Paul Gleason, Andrew Duncan, Savely Kramorov, Leeza Vinnichenko, John David Cullum
Muziek:
Peter Bernstein
Jaar:
1987
Alt. titels:
Morgan Stewart's Coming Home
Genres:
Komedie, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Tienerfilm, Americana
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Home Front (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken