Oost Duitsland 1988. Fantasy van Jürgen Brauer. Met o.a. Franziska Alberg, Johanna Schall, Gojco Miti[KA1]c, Hermann Beyer en Wenke Kleine-Benne.

VPRO Cinema

Voor kinderen die willen dromen en fantaseren. Op een mooie dag vindt de tien-jarige Jessika (Alberg) op het strand een zeldzame, rode steen, die telkens licht uitstraalt als zij hem opneemt. De steen zou het hart zijn van de geduchte piraat William Reds, die al drie honderd jaar dood is. Ze begint een dialoog met de steen en in haar fantasie beleeft zij allerlei avontuurlijke gebeurtenissen. De zomer brengt verder nog vele verrassingen, want er komt een circus en de ruiter op het witte paard zou haar vader zijn; hij toont bovendien een verrassende gelijkenis met 'haar' zeerover. De scènes op het piraten- zeilschip zijn mooi in beeld gebracht en de film bevat ook nog de ondertoon van romantiek. Toch zou het wel eens kunnen, dat kinderen het allemaal nogal overdreven vinden... Naar het gelijknamige kinderboek van Benno Pludra, dat door de regisseur tot scenario werd bewerkt. Het camerawerk is van Jürgen Brauer en Dieter Chill.

credits

Regie:
Jürgen Brauer
Cast:
Franziska Alberg, Johanna Schall, Gojco Miti[KA1]c, Hermann Beyer, Wenke Kleine-Benne, Karsten Janson, Robert Haase, Gojco Mitic
Camera:
Jürgen Brauer
Muziek:
Ralf Hoyer
Jaar:
1988
Alt. titels:
Herz des Piraten, Das
Genres:
Fantasy, Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Fantasy
Landen:
Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Das Herz des Piraten (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken