Verenigde Staten 1949. Drama van Robert Siodmak. Met o.a. Gregory Peck, Ava Gardner, Melvyn Douglas, Walter Huston en Ethel Barrymore.

VPRO Cinema

1860. Op weg naar Parijs stapt de Russische schrijver Peck uit in Wiesbaden, op uitnodiging van de mysterieuze generaalsdochter Gardner. Hij ontdekt dat zij bezeten is door het spel, evenals haar vader Huston. Hij wil haar genezen maar komt tot de ontdekking dat ze eigenlijk door haar schulden al het eigendom is van casino-baas Douglas. Om haar te kunnen vrijkopen begint ook Peck te spelen, en na aanvankelijke winst blijkt ook hij bezeten door de gokkoorts. Vergezocht en niet overtuigend melodrama, dat wordt gered door het fantastische spel van een aantal schitterende acteurs. Het scenario van Ladislas Fodor en Christopher Isherwood is gebaseerd op een vrije interpretatie door Fodor en René Fülöp-Miller van Dostoievsky's De Speler. Fotografie van George Folsey. De score van Bronislau Kaper werd gedirigeerd door André Previn.

credits

Regie:
Robert Siodmak
Cast:
Gregory Peck, Ava Gardner, Melvyn Douglas, Walter Huston, Ethel Barrymore, Frank Morgan, Agnes Moorehead, Friedrich von Ledebur, Ludwig Donath
Camera:
George J. Folsey
Muziek:
Bronislau Kaper
Jaar:
1949
Alt. titels:
Great Sinner, The
Genres:
Drama
Landen:
Verenigde Staten