Verenigd Koninkrijk 1984. Avonturenfilm van Peter Webb. Met o.a. Paul McCartney, Bryan Brown, Ringo Starr, Barbara Bach en Linda McCartney.

VPRO Cinema

De mastertapes van McCartneys nieuwe elpee worden gestolen, en als hij ze niet voor middernacht terugvindt is hij gedwongen zijn imperium te verkopen aan een machtig financieel kartel. Met behulp van zijn vrienden gaat hij op zoek naar Harry, de vermoedelijke dief... Lichtgewicht-musical die zowat overal spectaculair flopte, en de filmcarrière van debuterend regisseur Webb in de kiem smoorde. Nochthans is de film niet écht slecht, alleen een beetje onbenullig en teveel een ode aan hoofdrolspeler-componist-scenario-schrijver McCartney. Hij is bijna doorlopend in beeld en straalt zo'n goedheid uit dat je er onwel van wordt. Wie zich daarover niet druk maakt en tevens bereid is zich niet te ergeren aan het flauwe scenario, zal zich niet vervelen. De muziek is in ieder geval goed, met o.a. 'Yesterday', 'Silly Love Songs', 'No more lonely nights', en 'Eleanor Rigby'.

credits

Regie:
Peter Webb
Cast:
Paul McCartney, Bryan Brown, Ringo Starr, Barbara Bach, Linda McCartney, Tracey Ullman, Ralph Richardson, George Martin, Ian Hastings
Scenario:
Paul McCartney
Productie:
Andros Epaminondas
Camera:
Ian McMillan
Muziek:
Paul McCartney
Montage:
Peter Beston
Jaar:
1984
Genres:
Avonturenfilm, Komedie, Muziek, Musical
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Popmuziek
Landen:
Verenigd Koninkrijk