Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten/Duitsland/Italiƫ/Oostenrijk 1990. Romantiek van John Hough. Met o.a. Sarah Miles, Oliver Reed, Christopher Plummer, Samantha Eggar en Fiona Fullerton.

VPRO Cinema

Parijs 1875. Miles zint op wraak nadat ze een tijd lang noodgedwongen de exploitatie van een bordeel op zich moest nemen. Samen met haar vriendin Eggar en haar nichtje Anthony trekt ze naar Monte Carlo. Ze wil haar nichtje koppelen aan een prins, met wiens vader Plummer ze nog een appeltje te schillen heeft. Maar de gevaarlijke Reed herkent haar. Belachelijk scenario, met een climax die ongeloofwaardig is. Aan de basis ligt een roman van Barbara Cartland. De uitstekende cast weet zich duidelijk geen raad met dit waardeloze script. In plaats van een hoogtepunt van romantiek werd het een langdradige draak, die enkel verveling biedt. Terence Cole schoot prachtige beelden bij deze geschiedenis van corruptie en intriges in de hoogste adellijke kringen. Enkel voer voor onvolwassen, romantische bakvisjes.

credits

Regie:
John Hough
Cast:
Sarah Miles, Oliver Reed, Christopher Plummer, Samantha Eggar, Fiona Fullerton, Lysette Anthony, Marcus Gilbert, Ron Moody, Jolyon Baker, Maxine Audley
Jaar:
1990
Alt. titels:
Ghost in Monte Carlo, A, Ein Phantom in Monte Carlo
Genres:
Romantiek, Mysterie
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Duitsland, Italiƫ, Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen

A ghost in Monte Carlo (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken