Verenigde Staten 1978. Avonturenfilm van Hal Needham. Met o.a. Burt Reynolds, Jan-Michael Vincent, Sally Field, Brian Keith en John Marley.

VPRO Cinema

Reynolds is een al wat oudere stuntman, die het gevaarlijk werk doet voor superster West. Hij is al meer dan twintig jaar de beste, sinds hij de fakkel overnam van Keith. Maar er komt een nieuweling op de proppen, Vincent, die zijn status bedreigt. Reynolds besluit nog één gevaarlijke stunt uit te voeren om vervolgens met Keiths dochter Field van een rustig leven op de ranch te gaan genieten. Goed beeld achter de schermen van een actiefilm en van de mannen die het gevaarlijke werk verrichten. Regisseur Needham was zelf ooit een van de best betaalde stuntmannen. Het verhaaltje van Thomas Rickman en Billy Kirby, naar een gegeven van Walter Green en Walter Herndon, is wat afgezaagd, maar het werd in een hels ritme gemonteerd. Het camerawerk is van Bobby Byrne.

credits

Regie:
Hal Needham
Cast:
Burt Reynolds, Jan-Michael Vincent, Sally Field, Brian Keith, John Marley, James Best, Robert Klein, Adam West, Alfie Wise, Roger Deal
Scenario:
Thomas Rickman, Bill Kerby
Productie:
Burt Reynolds, Hank Moonjean, Lawrence Gordon
Camera:
Bobby Byrne
Muziek:
Bill Justis
Jaar:
1978
Genres:
Avonturenfilm, Komedie, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Hooper (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken