Verenigd Koninkrijk 1975. Thriller van Freddie Francis. Met o.a. Peter Cushing, John Hurt, Alexandra Bastedo, Gwen Watford en Veronica Carlson.

VPRO Cinema

De rijke, verwende Carlson komt na autopech in een afgelegen streek in Engeland terecht in het landhuis waar ex-dominee Cushing teruggetrokken leeft. Hij leeft er met bedienden uit India en omringd door symbolen. Carlsons vriend is spoorloos verdwenen, maar Cushings tuinman, Hurt, weet er meer van. Die avond wordt zij geconfronteerd met het geheim uit de afgesloten zolderkamer. Hier houdt Cushing zijn zoon gevangen, die een zombie is. Traag, maar functioneel opgebouwde griezelfilm, die opvallend weinig bloederige sc[KA2]enes bevat, maar des te meer sfeer en spanning. Een geslaagde, maar alleenstaande, poging om de typische Hammer-horror weer op te roepen. Sterk scenario van John Elder (alias ex-Hammer-producer Anthony Hinds). Don Henderson zit verscholen achter het masker van de 'ghoul', die trouwens niets te maken heeft met de Boris Karloff-film uit 1933. Goede verfilming door John Wilcox.

credits

Regie:
Freddie Francis
Cast:
Peter Cushing, John Hurt, Alexandra Bastedo, Gwen Watford, Veronica Carlson, Don Henderson, Stewart Bevan, Ian McCulloch, John D. Collins, Dan Meaden
Muziek:
Harry Robertson
Jaar:
1975
Alt. titels:
Ghoul, The
Genres:
Thriller, Horror
Trefwoorden:
Zombiefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Ghoul (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken