Verenigde Staten 1986. Drama van Ron Howard. Met o.a. Michael Keaton, Gedde Watanabe, George Wendt, Mimi Rogers en John Turturro.

VPRO Cinema

Al meer dan 35 jaar leeft het stadje Hadleyville van een autofabriek. De autoverkopen gaan de laatste tijd echter zo slecht dat sluiting van het bedrijf de enige oplossing lijkt. Er moet iets gebeuren om te verhinderen dat Hadleyville binnen de kortste tijd een spookstad wordt. De enige mogelijkheid is het bedrijf te verkopen aan de Japanners. De voorman (Keaton) wordt afgevaardigd om te onderhandelen. Bijzonder vermakelijke confrontatie van twee culturen. Voorspelbaar entertainment, met veel flair gebracht. Lowell Ganz en Babaloo Mandel baseerden hun scenario op een verhaal van Edwin Blum. Het camerawerk is van Don Peterman. Door de ironie van het lot zou enkele jaren later de filmindustrie van Hollywood voor een groot deel in Japanse handen vallen. Gevolgd door een tv-serie. Gefilmd in Panavision.

credits

Regie:
Ron Howard
Cast:
Michael Keaton, Gedde Watanabe, George Wendt, Mimi Rogers, John Turturro, Sô Yamamura, Sab Shismono, Clint Howard, Michelle Johnson, Rick Overton
Scenario:
Babaloo Mandel
Camera:
Donald Peterman
Muziek:
Thomas Newman
Jaar:
1986
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Gung Ho (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken