Verenigde Staten 1983. Horror van Richard Franklin. Met o.a. Anthony Perkins, Vera Miles, Meg Tilly, Robert Loggia en Dennis Franz.

VPRO Cinema

Vervolg op de klassieker Psycho van Alfred Hitchock, begint met de vrijlating van Norman Bates (Perkins), 22 jaar na zijn veroordeling. Hij wordt opgewacht door Miles, de zuster van de vermoorde Leigh. Zij kan maar niet begrijpen dat hij weer de maatschappij in wordt gestuurd, ondanks zijn genezing. Bates keert terug naar het motel, waar de herinneringen opnieuw bovenkomen. Minder sterk als het origineel, weet Franklin volop suspense te brengen, met de nodige knipoogjes naar de meester. Het scenario werd geschreven door Tom Holland, nadat de originele auteur, Robert Bloch, zijn script terugtrok wegens onenigheid met de producenten. Hij liet het wel in boekvorm verschijnen. Fotografie van Dean Cundey en een muzikaal eerbetoon aan Bernard Herrman door Jerry Goldsmith. Ook werden er nog een sequel en een prequel gemaakt.

credits

Regie:
Richard Franklin
Cast:
Anthony Perkins, Vera Miles, Meg Tilly, Robert Loggia, Dennis Franz, Hugh Gillin, Claudia Bryar, Robert Alan Browne, Ben Hartigan
Scenario:
Tom Holland
Productie:
Hilton A. Green
Camera:
Dean Cundey
Muziek:
Jerry Goldsmith
Montage:
Andrew London
Jaar:
1983
Genres:
Horror, Mysterie, Thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Psycho II (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken