Joegoslavi00EB/Italië 1969. Oorlogsfilm van Giuliano Montaldo. Met o.a. Franco Nero, Richard Johnson, Helmut Schneider, Bud Spencer en Larry Aubrey.

VPRO Cinema

In 1945 geeft een onderdeel van het Duitse leger zich over aan een Canadees detachement, waarbij ook twee deserteurs gevangen worden genomen. Deze krijgen een voorkeursbehandeling van de Canadese kolonel, maar de kampdiscipline en handhaving van nationaal zelfbewustzijn van de Duitse krijgsgevangenen resulteert in een geïmproviseerd proces en uiteindelijk de veroordeling van de deserteurs. De eis om geweren voor hun executie wordt kracht bijgezet met een kampoproer. Boeiend scenario over absurditeit van de oorlog tot in de kersverse vredestijd wordt enigszins ondermijnd door de eisen van deze co- produktie, waarbij vrijwel geen acteur zijn veronderstelde nationaliteit heeft en nasynchronistatie de spelprestaties behoorlijk afvlakt. Naar een waargebeurd voorval; de betrokkenen werden zo laat als 1956 terechtgesteld. Ook bekend als SS DESERTION en THE 5TH DAY OF PIECE.

credits

Regie:
Giuliano Montaldo
Cast:
Franco Nero, Richard Johnson, Helmut Schneider, Bud Spencer, Larry Aubrey, Michael Goodliffe, David Lodge, T.P. McKenna, Relja Basic, Renato Romano, Osvaldo Riggeri
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1969
Alt. titels:
Dio è con noi
Genres:
Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Joegoslavi00EB, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Gott mit uns (1969) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken