Verenigde Staten 1943. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Mickey Rooney, Judy Garland, Gil Stratton, Robert E. Strickland en 'Rags' Ragland.

VPRO Cinema

De onverbeterlijke rokkenjager Rooney wordt door zijn vader naar een landbouwschool in Arizona gestuurd, ver weg van het woelige nachtleven van New York. Tot zijn ontzetting ontdekt Rooney hier dat het ook mogelijk is om zes uur op te staan. Maar de directeur heeft een knappe dochter en dat maakt veel goed. De school dreigt echter gesloten te worden wegens een tekort aan leerlingen. Dus besluiten Rooney en Garland om een muzikale rodeo op te zetten. Luchtige en doorzichtige musical, die afgezien van enkele sterke Gershwin-nummers weinig te bieden heeft. Oorspronkelijk een Ziegfield-produktie uit 1930, geschreven door John McGowan en Guy Bolton, met muziek van de Gershwins. Werd reeds een eerste keer verfilmd in 1932 door William Seiter als een Wheeler en Woolsey-vehikel. Deze remake uit 1943 werd gestart door Busby Berkeley, die halverwege de produktie vervangen werd door Taurog. De schitterende finale is nog het werk van Berkeley. Fred F. Finklehoffe zorgde voor de bewering. Achter de camera stonden William Daniels en Robert Planck. Opnieuw gemaakt in 1965 met Connie Francis als WHEN THE BOYS MEET THE GIRLS.

credits

Regie:
Norman Taurog
Cast:
Mickey Rooney, Judy Garland, Gil Stratton, Robert E. Strickland, 'Rags' Ragland, June Allyson, Nancy Walker, Guy Kibbee, Tommy Dorsey and his Orchestra
Scenario:
John McGowan
Muziek:
George Gershwin, Ida Gershwin, Georgie Stoll
Jaar:
1943
Genres:
Musical, Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Klassiekers, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Girl Crazy (1943) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken