Verenigde Staten 1990. Oorlogsfilm van Peter Werner. Met o.a. Max von Sydow, Judd Nelson, Mako, Tamlyn Tomita en Stan Egi.

VPRO Cinema

Een indringend, haast documentair verslag van de gebeurtenissen in Hiroshima op die bewuste 8e augustus 1945, toen de Amerikanen hun overmacht demonstreerden door de A-bom te droppen. Heel wat onschuldigen lieten het leven bij dit machtsvertoon. Er is geen hoofdrol in deze film, die een moza[KA3]iek vormt van toestanden en mensen - van fanatieke nationalisten tot Japanners met familie in Amerika, krijgsgevangenen, een Europese priester (Von Sydow) en kinderen, die helemaal niet begrijpen wat er gaande is. Geen lekkere ontspanningsfilm maar evenmin een film die een beschuldigende vinger opsteekt. Het diepgaande scenario van John McGreevey werd geïnspireerd door Hiroshima Diary van Michihiko Hachiya. Een onvergetelijke oorlogsfilm, te meer daar hij zich concentreert op de ware slachtoffers van elke moderne oorlog: de gewone burger. Flitsende fotografie van Neil Roach.

credits

Regie:
Peter Werner
Cast:
Max von Sydow, Judd Nelson, Mako, Tamlyn Tomita, Stan Egi, Sab Shimono, Pat Morita, Kim Miyori, Ben Wright, Brady Tsurutani, Elizabeth Sung, Natsuko O'Hama
Muziek:
Lucia Hwong
Jaar:
1990
Alt. titels:
Out of the Ashes
Genres:
Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen