Verenigde Staten 1982. Drama van Clint Eastwood. Met o.a. Clint Eastwood, Kyle Eastwood, John McIntyre, Alexa Kenin en Verna Bloom.

VPRO Cinema

Countryzanger Eastwood is er nooit in geslaagd echt door te breken. Momenteel zit hij in een zware depressie, die hij tracht te verdrinken in de alcohol. Eindelijk krijgt hij een auditie voor de Grand Ole Opry en dit kan wel eens de grootste (en laatste) kans in zijn leven worden. Samen met zijn neef (gespeeld door zijn echte zoon Kyle), die hier als chauffeur fungeert, trekt hij naar Nashville. Niemand weet echter dat hij leukemie heeft. Deprimerende, maar boeiend gemaakte, road-movie over de vriendschap tussen een oudere, zieke countryzanger en een jongen die door de man die hij bewondert een nieuwe wereld ziet opengaan. Knappe sfeerschildering van de depressiejaren. Clancy Carlisle bewerkte zijn eigen roman, die in beeld gebracht werd door Bruce Surtees. Verschillende C&W-sterren zijn te zien in bijrolletjes, waaronder Marty Robbins (die kort na de opnamen overleed), Porter Wagoner en Ray Price.

credits

Regie:
Clint Eastwood
Cast:
Clint Eastwood, Kyle Eastwood, John McIntyre, Alexa Kenin, Verna Bloom, Matt Clark, Barry Corbin, Tim Thomerson, John McIntire
Scenario:
Clancy Carlile
Productie:
Clint Eastwood, Fritz Manes
Camera:
Bruce Surtees
Muziek:
Steve Dorff
Montage:
Joel Cox, Michael Kelly, Ferris Webster
Jaar:
1982
Genres:
Drama, Muziek, Komedie
Trefwoorden:
Road-movie, Americana, Popmuziek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Honkytonk Man (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken