Duitsland/Oost Duitsland 1964. Drama van Konrad Wolf. Met o.a. Renate Blume, Eberhard Esche, Hans Hardt-Hardtloff, Hilmar Thate en Martin Flörchinger.

VPRO Cinema

Esche is een `laffe` DDR-chemicus, die naar West-Berlijn vlucht maar zijn vaderlandslievende geliefde Blume gaat niet mee. De DEFA-kijk - goed gemaakt (daar niet van) naar het gelijknamige boek Christa Wolf - op de steeds groter wordende innerlijke drang van de burgers om te willen vluchten nadat Honnecker en Chroestsjov drie jaar ervoor de deur dicht hadden gedaan door de Muur neer te zetten. Hoewel de film in een vlaag van liberale verstandsverbijstering van het regime gemaakt mocht worden en kon uitkomen, kreeg dit tamelijk tamme product in toenemende mate kritiek van de partijgenoten. De titel is raak. Het scenario is van Christa en Gerhard Wolf, Konrad Wolf, Willi Brückner en Kurt Barthel. Het camerawerk is van Werner Bergmann.

credits

Regie:
Konrad Wolf
Cast:
Renate Blume, Eberhard Esche, Hans Hardt-Hardtloff, Hilmar Thate, Martin Flörchinger, Erika Pelikowsky, Günter Grabbert, Horst Jonischkan, Petra Kelling
Scenario:
Christa
Camera:
Werner Bergmann
Muziek:
Hans-Dieter Hosalla
Jaar:
1964
Alt. titels:
Geteilte Himmel, Der
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Politiek
Landen:
Duitsland, Oost Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der geteilte Himmel (1964) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken