Verenigd Koninkrijk 1963. Misdaad van Roy Rowland. Met o.a. Mickey Spillane, Lloyd Noland, Shirley Eaton, Hy Gardner en Scott Peters.

VPRO Cinema

Nadat zijn secretaresse is verdwenen, laat priv[KA1]e- detective Mike Hammer (Spillane) zich helemaal gaan. Hij giet zich vol met alcohol en laat zijn zaak verkommeren. Maar dan hoort hij dat het meisje vermoedelijk nog in leven is. Hij vermant zich en gaat op onderzoek. Dit leidt hem naar Eaton, weduwe van een vermoorde senator, en naar het spionagemilieu waarin zijn secretaresse vroeger actief was. Spillane voelt zich in zijn sas als zijn eigen creatie Mike Hammer. Een vlotte, low- budget misdaadfilm, die erg stripachtig overkomt maar is gemaakt met zoveel gevoel voor (vaak erg zwarte) humor, dat het een plezier is om naar te kijken, al zijn de acteerprestaties niet bepaald van hoog niveau. Scenario van Robert Fellows en Spillane. Zelden ademde een film die helemaal in Engeland werd opgenomen een zo Amerikaanse sfeer. Camerawerk van Ken Talbot. Gedraaid in Panavision.

credits

Regie:
Roy Rowland
Cast:
Mickey Spillane, Lloyd Noland, Shirley Eaton, Hy Gardner, Scott Peters, Guy Kingsley Poynter, James Dyrenforth, Charles Farrell, Murray Kash, Clive Endersby, Larry Taylor, Lloyd Nolan
Scenario:
Robert Fellows
Camera:
Ken Talbot
Muziek:
Philip Green
Jaar:
1963
Alt. titels:
Girl Hunters, The, Die Mèdchenjèger
Genres:
Misdaad, Thriller
Landen:
Verenigd Koninkrijk