Botswana/​Botswana/​Verenigde Staten 1981. Komedie van Jamie Uys. Met o.a. Marius Weyers, Sandra Prinsloo, N!Xau, Louw Verwey en Michael Thys.

VPRO Cinema

Ontwapenende komedie over een Bosjesman die een colaflesje, achteloos weggeworpen door een piloot, naar de rand van de wereld moet brengen. Zijn stam beschouwt het als een boos teken van God. Verschillende verhalen vermengen zich vervolgens met elkaar. Over gekke, krankzinnige blanken, huurlingen die een buurland ontvluchten en de onmogelijke love-story tussen een onhandige veearts en een mooie, jonge onderwijzeres. Een van de plezierigste films ooit gemaakt over het onderwerp beschaving. De zuivere onschuld van de Bosjesman staat in schril contrast met bezitsdrang, corruptie en egotripperij van de 'beschaafde' mens. Producent Uys schreef zelf het vlotte scenario en Paul Ballinger legde het vast op film. Grote Prijs op het Festival van de Humoristische Film van Chamrousse in 1983. Kreeg ook een vervolg.

credits

Regie:
Jamie Uys
Cast:
Marius Weyers, Sandra Prinsloo, N!Xau, Louw Verwey, Michael Thys, Nadies, Eiros, Jamie Urys, Ken Gampu, Marius Weryers, Jamie Uys
Scenario:
Jamie Uys
Productie:
Jamie Uys
Camera:
Robert Lewis (II), Buster Reynolds
Muziek:
John Boshoff
Jaar:
1981
Alt. titels:
Gods Must Be Crazy, The
Genres:
Komedie, Actiefilm
Landen:
Botswana, Botswana, Verenigde Staten