Verenigde Staten 1970. Avonturenfilm van John Frankenheimer. Met o.a. Omar Sharif, Leigh Taylor-Young, Jack Palance, David De en Peter Jeffrey.

VPRO Cinema

Palance, de machtigste der Chapandaz en ooit de kampioen van de 'Buzkashi', zou in zijn zoon Sharif ook graag een winnaar zien. Bij dit traditioneel toernooi uit Kabul, strijdt een aantal ruiters om het kadaver van een bok. Daarbij is bijna alles toegestaan. Door domme pech wordt Sharif met een gebroken been opgenomen in het ziekenhuis. Hij is woedend en vernederd en wil zich meteen opnieuw in het strijdperk wagen. Spectaculaire actiefilm, geïnspireerd op het ruwe, gewelddadige leven van de Afghaanse ruiters. Sterk dramatisch script van Dalton Trumbo, naar de roman van Joseph Kessel, waarin de haat-liefdeverhouding van vader Palance en zoon Sharif centraal staat. Schitterend gefotografeerd in Afghanistan en Spanje door Claude Renoir. Mooie muzikale omlijsting van Georges Delerue.

credits

Regie:
John Frankenheimer
Cast:
Omar Sharif, Leigh Taylor-Young, Jack Palance, David De, Peter Jeffrey, Mohammed Shamsi, George Murcell, Eric Pohlmann, Kim Duck-young
Muziek:
Georges Delerue
Schrijver:
Joseph Kessel
Jaar:
1970
Alt. titels:
Horsemen, The, Die Steppenreiter
Genres:
Avonturenfilm, Actiefilm, Drama
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Horsemen (1970) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken