Verenigde Staten 1965. Western van Sidney Salkow. Met o.a. Joseph Cotten, Darren McGavin, Philip Carey, Nancy Kovack en Michael Pate.

VPRO Cinema

Fred Dobbs schreef het onzinnige scenario naar een verhaal van Salkow en Marvin Gluck. Generaal George Armstrong Custer (Carey) gaat de politiek in en streeft ernaar president te worden van de VS. Dat zou hem gelukt zijn indien hij een definitief einde had weten te maken aan gewapende conflicten met de Indianen. Zoals bekend gebeurde dat niet maar ging de man bij Little Big Horn tegen Sitting Bull (Pate) en de zijnen de mist in. Afgezien van het scenario is het verder een goede actiefilm die westernfans zal bekoren. Cody speelde niet alleen de rol van Crazy Horse, maar was tevens technisch adviseur inzake de Indianenopstelling bij de opnamen van de gevechten. Cotten speelt de eveneens fameuze Majoor Reno, die achteraf van lafheid wordt beschuldigd.

credits

Regie:
Sidney Salkow
Cast:
Joseph Cotten, Darren McGavin, Philip Carey, Nancy Kovack, Michael Pate, John Matthews, Don Haggerty, Frank Ferguson, Iron Eyes Cody, Jon Matthews, Julie Sommars
Schrijver:
Salkow
Jaar:
1965
Alt. titels:
Great Sioux Massacre, The, Il massacro del Sioux
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Great Sioux Massacre (1965) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken