Verenigde Staten 1978. Komedie van Burt Reynolds. Met o.a. Burt Reynolds, Sally Field, Dom DeLuise, Joanne Woodward en Kristy McNichol.

VPRO Cinema

Nadat hij van zijn dokter heeft gehoord dat hij ongeneeslijk ziek is, probeert zakenman Reynolds op waardige wijze afscheid te nemen van vrienden en familieleden. Na een overdosis slaappillen komt hij terecht in een psychiatrische inrichting, waar hij mede- patiënt DeLuise leert kennen, die bereid is hem te helpen bij zijn zelfmoordplannen. Niet erg subtiele komedie, die van de problemen rond leven en dood één grote gag wil maken. Na een redelijk goed begin, waarin acteur/regisseur Reynolds de draak steekt met zijn eigen macho-personage, ontwikkelt de film zich tot een boertige klucht, die door scenarioschrijver Jerry Belson waarschijnlijk was bedoeld als een zwarte komedie. Een paar leuke cameo-optredens van beroemde vedettes vrolijken de boel nog iets op. Camerawerk van Bobby Byrne. Ook bekend als NOBODY IS PERFECT.

credits

Regie:
Burt Reynolds
Cast:
Burt Reynolds, Sally Field, Dom DeLuise, Joanne Woodward, Kristy McNichol, Robby Benson, David Steinberg, Norman Fell, Carl Reiner, Pat O'Brien, Myrna Loy, Strother Martin
Scenario:
Jerry Nelson
Productie:
Lawrence Gordon
Camera:
Bobby Byrne
Muziek:
Paul Williams
Montage:
Donn Cambern
Jaar:
1978
Alt. titels:
End, The, Nobody Is Perfect
Genres:
Komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The End (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken