Verenigde Staten 1987. Komedie van John R. Cherry III. Met o.a. Jim Varney, Victoria Racimo, John Vernon, Iron Eyes Cody en Lyle Alzado.

VPRO Cinema

Ernest is onderhoudsman in het jeugdkamp Kikakee, dat eigendom is van een oude Indiaan en zijn dochter. Dan gebeuren er twee dingen die het rustige leventje verstoren: de Indiaan wordt benaderd door een advocaat van een mijnontginningsonderneming die zijn oog op dit stuk land heeft laten vallen, en er arriveert een groep jeugdige delinquenten voor een heropvoedingsprogramma. De incompetente Ernest krijgt de leiding over de jongeren. Een belachelijk dom scenario van Cherry en Coke Sams, dat een belediging is voor het I.Q. van een zeven-jarige. Door heftig geschmier en oversimplificatie is een willekeurige boodschappenlijst leuker dan deze film voor kleuters. Tijdverlies voor een serieuze kijker die op ontspanning uit is. Hoofdrolspeler Varney's kansen op een Oscar zijn hierdoor toch uiterst miniem. Cameraman van dienst was Harry Matthias. Gevolgd door ERNEST SAVES CHRISTMAS.

credits

Regie:
John R. Cherry III
Cast:
Jim Varney, Victoria Racimo, John Vernon, Iron Eyes Cody, Lyle Alzado, Gailard Sartain, Daniel Butler, Hakeem Abdul-Samad, Patrick Day, Scott Menville, Jacob Vargas
Muziek:
Shane Keister
Jaar:
1987
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Disney-film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Ernest Goes to Camp (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken