Verenigde Staten 1989. Sciencefiction van Chris Walas. Met o.a. Eric Stoltz, Daphne Zuniga, Lee Richardson, John Getz en Frank Turner.

VPRO Cinema

Goldblum uit de originele remake THE FLY (1986) is dood, maar zijn vriendin was zwanger. Ze sterft bij de geboorte van een zoon, die op zijn vijfde al volwassen en superintelligent is. Hij, Stoltz, probeert zijn vaders uitvinding te perfectioneren maar beseft niet dat hij ook genen van de vlieg heeft meegekregen, en langzaamaan begint hij te transformeren -tot genoegen van Richardson, die het hele project leidde. Onderhoudend, spannend en af en toe griezelig vervolg op de film van Cronenberg. Aan het einde loopt het uit de hand, maar het scenario van Mick Garris, Jim & Ken Wheat en Frank Darabont, naar een origineel verhaal van Garris, is goed opgebouwd en is een logisch vervolg op deel 1. Met George Langelaan (de oorspronkelijke auteur van het verhaal) heeft het nog maar weinig te maken. Het camerawerk is van Robin Vidgeon. Speciale effecten van regisseur Walas (die een Oscar kreeg voor de effects van de Cronenberg-film), Stephan Dupuis en Jon Berg.

credits

Regie:
Chris Walas
Cast:
Eric Stoltz, Daphne Zuniga, Lee Richardson, John Getz, Frank Turner, Ann Marie Lee, Gary Chalk, Saffron Henderson, Harley Cross, Matthew Moore
Scenario:
Mick Garris, Frank Darabont, Jim Wheat
Camera:
Robin Vidgeon
Muziek:
Christopher Young
Jaar:
1989
Alt. titels:
Fly II, The, Mouche 2, La, Die Fliege II
Genres:
Sciencefiction, Horror
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

waar te zien

on demand

op televisie