Verenigde Staten 1985. Sciencefiction van Joe Dante. Met o.a. Ethan Hawke, River Phoenix, Jason Presson, Amanda Peterson en Dick Miller.

VPRO Cinema

Met het meest onvoorstelbare afvalmateriaal zijn de jongens Phoenix, Hawke en Presson erin geslaagd een ruimteschip in elkaar te zetten. Hun eerste proefvlucht zorgt direct voor de nodige paniek. Ze slagen er op het nippertje in te ontsnappen aan een politie-helicopter die een onderzoek instelt naar de UFO. Hun droom is echter de ruimte in te gaan. Heerlijke SF-fantasie, waarin enkele avontuurlijke jongeren een ontmoeting hebben met de meest waanzinnige buitenaardse wezens. Naar het einde toe loopt de film wel uit de hand, maar toch zit het scenario van Eric Luke vol schitterende vondsten, die zowel jonge als oudere kijkers op prijs zullen stellen. Goede low-budget speciale effecten. Niet de beste Dante, maar toch vermakelijke ontspanning. Camera was in handen van John Hora, terwijl Jerry Goldsmith een leuke score componeerde.

credits

Regie:
Joe Dante
Cast:
Ethan Hawke, River Phoenix, Jason Presson, Amanda Peterson, Dick Miller, Robert Picardo, Dana Ivey, Meshach Taylor, Mary Kay Place, James Cromwell, Leslie Rickert, Bobby Fite
Scenario:
Eric Luke
Productie:
Edward S. Feldman, David Bombyk
Camera:
John Hora
Muziek:
Little Richard, Nightranger, Red 7, Jerry Goldsmith
Montage:
Tina Hirsch
Jaar:
1985
Genres:
Sciencefiction, Actiefilm
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

Explorers (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken