Verenigde Staten 1982. Drama van David Lowell Rich. Met o.a. Gregory Harrison, Glynnis O'Connor, Pat Hingle, Steve Inwood en Susan Kellerman.

VPRO Cinema

Fabrieksarbeider Harrison is ontslagen en heeft een in zijn ogen vernederend baantje als bagageknecht in een hotel moeten aannemen. Om hieraan te ontsnappen en om geld te verdienen om met vrouw Kellerman een gezin te kunnen stichten, neemt hij deel aan een bokswedstrijd voor amateurs. Vanaf dan verandert hun leven. Conventionele boksfilm, naar een scenario van Jerome Kass. Wie houdt van zwetende lichamen die elkaar besluipen om vervolgens het gezicht van de tegenstander tot bloedens toe te bewerken, zal ongetwijfeld genieten van deze film, die weliswaar kritiek wil spuien op het feit dat zoveel jonge mensen kansloos zijn in onze maatschappij, maar uiteindelijk een doodgewone spin-off van de ROCKY-films blijft. De gevechten in de ring worden tot in de details getoond door cameraman Charles F. Wheeler.

credits

Regie:
David Lowell Rich
Cast:
Gregory Harrison, Glynnis O'Connor, Pat Hingle, Steve Inwood, Susan Kellerman, Justin Lord, Susan Ruttan, Robert Englund
Muziek:
Patrick Williams
Jaar:
1982
Alt. titels:
Fighter, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Fighter (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken