Canada/Verenigde Staten 1992. Misdaad van Alan Rudolph. Met o.a. Matthew Modine, Lara Flynn Boyle, Fred Ward, Tyra Ferrell en Marisa Tomei.

VPRO Cinema

Aangrijpend, maar niet helemaal gelukt experiment van Alan Rudolph. Hij vertelt parallel drie verhalen: een vrouw vindt een brief op het lijk van een zwerfster, waarin beweerd wordt dat er tweehonderd dollar op haar naam staan; een jonge, zwakke kerel tracht het evenwicht te hervinden in zijn leven, terwijl een andere, die als twee druppels water op hem lijkt, carrière maakt in de plaatselijke gangsterwereld. Het eerste uur is de film totaal onsamenhangend, waarna de puzzel ineen past. Wie de moed heeft dit eerste uur te doorstaan, krijgt als beloning wel een mooi stuk film. Modine is vooral sterk in zijn dubbelrol als zwakkeling en machtswellusteling. De film past volledig in de deprimerende gedachtenwereld van Rudolph. Het camerawerk is van Elliot Davis.

credits

Regie:
Alan Rudolph
Cast:
Matthew Modine, Lara Flynn Boyle, Fred Ward, Tyra Ferrell, Marisa Tomei, Kevin J. Connor, Lori Singer, M. Emmet Walsh, Tate Donovan, Gailard Sartain, Tony Genaro, Angel Avile, Tura Ferrell, Kevin J. O'Connor
Scenario:
Alan Rudolph
Productie:
David Blocker
Camera:
Elliot Davis
Muziek:
Terje Rypdal, John Nutt
Montage:
Michael Ruscio
Jaar:
1992
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Canada, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Equinox (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken