Verenigd Koninkrijk 1979. Thriller van Michael Winner. Met o.a. Sophia Loren, James Coburn, O.J. Simpson, Eli Wallach en Anthony Franciosa.

VPRO Cinema

Karl Stegner (Touliatos) is op twee na de rijkste man ter wereld en een genadeloze misdadiger. Hij wordt gezocht door de Amerikaanse regering - wegens belastingfraude, de verspreiding van een geneesmiddel dat duizenden slachtoffers maakte en de dood van geleerde Tasca, die voor de ogen van diens echtgenote Adele (Loren) werd vermoord. Hij woont echter op een afgelegen eiland (de Nederlandse Antillen), beschermd door zijn eigen legertje onder leiding van Franciosa. Adele gaat samen met haar vroegere minnaar Jerry Fanon (Coburn) achter hem aan. Geheel volgens de regels gemaakte actiefilm, met inbegrip van alle clichés die eigen zijn aan het genre, speelt zich af tegen paradijselijke, zo uit toeristische brochures gestolen achtergronden. Catlett wordt gespeeld door O.J. Simpson. Het voorspelbare scenario van Gerald Wilson is gebaseerd op een verhaal van Winner en Bill Kerby. Robert Paynter en Dick Kratina hanteerden de camera.

credits

Regie:
Michael Winner
Cast:
Sophia Loren, James Coburn, O.J. Simpson, Eli Wallach, Anthony Franciosa, George Grizzard, Vincent Gardenia, Victor Mature
Muziek:
Gato Barbieri, Jay Chattaway
Jaar:
1979
Alt. titels:
Trio de feu, Le
Genres:
Thriller, Avonturenfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Firepower (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken