Verenigde Staten 1991. Horror van Rachel Talalay. Met o.a. Robert Englund, Lisa Zane, Shon Greenblatt, Lezlie Deane en Ricky Dean Logan.

VPRO Cinema

Met klem wordt beweerd dat Englund als Freddy Krueger, de vermaledijde tienermoordenaar met de vlijmscherpe messen als vingers en het zwarte gevoel voor humor definitief ten grave wordt gedragen. Debuterend regisseur Talalay wijkt sterk af van het originele Wes Craven-concept (er zijn met name in het stadje geen tieners meer om te vermoorden) en laat Freddy in een nabije toekomst zijn kunstjes wereldwijd uitvoeren en dat mondt uit in een tien minuten lange finale in drie dimensies. De rockmuziek is voorbeeldig met zelfs een Alice Cooper (als Freddy's kindermishandelende pleegvader), de visuele verbeelding onmiskenbaar, de speciale effecten zijn knap. Depp, de revelatie van Cravens oorspronkelijke NIGHTMARE ON ELM STREET uit 1984, doet een cameoverschijning als tiener op de televisie. Ook bekend als NIGHTMARE ON ELM STREET - PART 6.

credits

Regie:
Rachel Talalay
Cast:
Robert Englund, Lisa Zane, Shon Greenblatt, Lezlie Deane, Ricky Dean Logan, Breckin Meyer, Yaphet Kotto, Elinor Donahue, Alice Cooper, Johnny Depp
Scenario:
Michael De Luca
Productie:
Aron Warner, Robert Shayne
Camera:
Declan Quinn
Muziek:
Brian May
Montage:
Janice Hampton
Jaar:
1991
Alt. titels:
Nightmare on Elm Street - Part 6, A nightmare on Elm Street 6
Genres:
Horror
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen