Verenigde Staten 1985. Familiefilm van Sidney Poitier. Met o.a. John Scott Clough, Don Franklin, Tamara Mark, Tracy Silver en Cindy McGee.

VPRO Cinema

Zes meisjes en twee jongens vormen samen een zang- en dansgroep, 'The Adventurous Eight' genaamd. De film toont hun weg naar de top. Maar of we dit werk van Poitier wel als een film moeten beschouwen is de grote vraag. Het is eerder een aaneenschakeling van video-clips in pure disco-stijl en ook al presteren de dansers zeer goed, als film is het niet veel zaaks. Het scenario van Richard Wesley, naar een verhaal van Timothy March, is verschrikkelijk naïef. Het was de bedoeling entertainment te brengen in zijn puurste vorm: weinig verhaal, veel muziek, zang en dans. Op deze fundamenten waren ook de musicals met Astaire en Rogers gebaseerd, maar die hadden toch nog een minimale inhoud en grote ontspanningswaarde, wat hier totaal ontbreekt. Camera was in handen van Matthew F. Leonetti.

credits

Regie:
Sidney Poitier
Cast:
John Scott Clough, Don Franklin, Tamara Mark, Tracy Silver, Cindy McGee, Gretchen F. Palmer, Irene Worth, Constance Towers, Monique Cintron, Debra Varnado, Noel Conlon, Karen Kopins, Sam McMurray
Muziek:
Tom Scott, Jack Hayes
Schrijver:
Timothy March
Jaar:
1985
Genres:
Familiefilm, Musical
Trefwoorden:
Dans/ballet, Tienerfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Fast Forward (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken