Spanje/​Italië/​Frankrijk/​Duitsland 1964. Komedie van Jean Becker. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Jean Seberg, Gert Fröbe, Renate Ewert en Wolfgang Preiss.

VPRO Cinema

Een smokkelaar krijgt de opdracht om als journalist goud van Barcelona naar Beiroet te brengen, met een fotografe als reisgezelschap. Het goud is omgegoten tot de carrosserie van een sportwagen, een Triumph TR4. De contactpersoon in Beiroet is gearresteerd en een smokkelaar probeert voor zijn eigen rekening de auto te verkopen. De misdaadorganisatie zet Fröbe in om de wagen te recupereren. Het avontuur speelt in Italië, Griekenland en Duitsland, maar de locaties en internationale rolbezetting rond het duo uit A BOUT DE SOUFFLE weten de film niet van eentonigheid te redden. Vijf schrijvers konden van het misdaadromannetje geen onderhoudend scenario maken en de regisseur heeft geen gevoel voor ritme of dynamiek.

credits

Regie:
Jean Becker
Cast:
Jean-Paul Belmondo, Jean Seberg, Gert Fröbe, Renate Ewert, Wolfgang Preiss, Jean-Pierre Marielle, Enrico Maria Salerno, Fernando Rey, Roberto Camardiel
Muziek:
Martial Solal
Jaar:
1964
Genres:
Komedie, Actiefilm
Landen:
Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland