Frankrijk 1968. Biografie van Claude Autant-Lara. Met o.a. Hardy Krüger, Jean-Pierre Dorat, Gérard Berner, Jean Desailly en Suzanne Flon.

VPRO Cinema

Een franciscaner monnik die als verpleger in het Duitse leger is ingelijfd, verzorgt met grote toewijding de slachtoffers van Gestapo-martelingen, waardoor hij voortdurend zijn eigen leven in de waagschaal stelt. Het Franse ziekenhuis wil hem ook na de bevrijding behouden, maar hij verkiest de religieuze orde. Hoewel de film gebaseerd is op herinneringen van een door de franciscaan verzorgde verzetsman, mist de rolprent authenticiteit waardoor de uitvoerige martelscènes als ongezonde sensatie overkomen. Krüger maakt het simpele godsvertrouwen van zijn titelrol waar, maar de film laat hem in de steek. Scenario van Jean Aurenche en Pierre Bost naar de roman van Marc Toledano.

credits

Regie:
Claude Autant-Lara
Cast:
Hardy Krüger, Jean-Pierre Dorat, Gérard Berner, Jean Desailly, Suzanne Flon, Simone Valère, Michel Vitold, Reinhard Kolldehoff, Christian Barbier, Claude Vernier, Denis Deveuloux, Jean-Pierre Herce, Jacques Ferrière
Scenario:
Jean Aurenche
Muziek:
René Cloërec, Antoine Duhamel
Schrijver:
Marc Toledano
Jaar:
1968
Alt. titels:
Franciscain de Bourges, Le
Genres:
Biografie, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le franciscain de Bourges (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken