Italië/Frankrijk 1983. Drama van Federico Fellini. Met o.a. Freddie Jones, Barbara Jefford, Victor Poletti, Peter Cellier en Pina Bausch.

VPRO Cinema

Aan de vooravond van WO I vertrekt een oceaanstomer uit Napels om de as van een overleden operadiva naar haar geboorte- eiland te brengen. Een alcoholistische journalist introduceert de passagiers, die uit de wereld van belcanto en theater en uit de Europese aristocratie afkomstig zijn, terwijl beneden op het dek Servo-Kroatische politieke vluchtelingen huizen wier uitlevering wordt geëist. Een opmerkelijke Fellini-film, waarin het gebruikelijke rariteitenkabinet is vervangen door veel mildere karikaturen. Ondanks vedetten-venijn en hypocriet eigenbelang overheerst een toon van melancholieke poëzie en de kunstmatigheid van de vormgeving steekt de draak met zichzelf. Indrukwekkende muziek van Verdi en een machtig spektakel in de studio's in Rome, waar Fellini bijna een compleet schip liet nabouwen.

credits

Regie:
Federico Fellini
Cast:
Freddie Jones, Barbara Jefford, Victor Poletti, Peter Cellier, Pina Bausch, Norma West, Elizabeth Kaza, Fred Williams, Pasquale Zito
Scenario:
Tonino Guerra, Federico Fellini
Productie:
Franco Cristaldi
Camera:
Giuseppe Rotunno
Muziek:
Gianfranco Plenizio
Montage:
Ruggero Mastroianni
Jaar:
1983
Alt. titels:
Et vogue la navire
Genres:
Drama, Experimenteel
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Italië, Frankrijk

op televisie

0 uitzendingen

E la nave va (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken