Duitsland/​Italië/​Frankrijk 1976. Drama van Pierre Granier-Deferre en Denys Granier-Deferre. Met o.a. Philippe Noiret, Victor Lanoux, Umberto Orsini, Gastone Moschin en Delia Boccardo.

VPRO Cinema

Een Franse ambassadeursvrouw in Griekenland anno 1936 wordt verliefd op een communistische verzetsstrijder; ze geeft om hem haar luxe leven op. Ze strijdt en sterft aan zijn zijde. De film benadrukt meer de romantische liefde en (modieus) retrospectieve aankleding dan de politiek woelige periode die in al te simpele zwart-wit tegenstellingen wordt getekend, maar in de achtergrondfunctie sporadisch boeiende elementen aandraagt. Deze aanpak geeft Lanoux als revolutionair weinig kans om de hartstocht van personage overtuigend te maken, maar Schneider is fascinerend als altijd en krijgt goed tegenspel van Orsini als ludieke echtgenoot en Noiret als loyale en berustende aanbidder.

credits

Regie:
Pierre Granier-Deferre, Denys Granier-Deferre
Cast:
Philippe Noiret, Victor Lanoux, Umberto Orsini, Gastone Moschin, Delia Boccardo, Martine Brochard, Joachim Hansen, Carl Möhner, Romy Schneider
Scenario:
Jorge Semprún
Muziek:
Carlo Rustichelli
Jaar:
1976
Alt. titels:
Femme à sa fenêtre, Une
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Politiek, Romantisch drama
Landen:
Duitsland, Italië, Frankrijk

waar te zien

on demand

op televisie