Frankrijk 1990. Oorlogsfilm van Maurice Frydland. Met o.a. Madeleine Robinson, Nathalie Nell, Jean-Michel Dupuis, Patrick Fierry en Mathieu Sissler.

VPRO Cinema

Een dorp in de Elzas in 1944, bezet door de Duitsers, aan het einde van de oorlog. De centrale figuur is een jongen van negen jaar, Zeppi, die een vrij droevig bestaan leidt tussen zijn lompe vader, die een caf[KA1]e-restaurant drijft, en zijn ongevoelige moeder die alleen aandacht heeft voor haar geliefde, de casanova van het dorp. Gelukkig is daar nog zijn grootmoeder, Mathilde, met wie hij een goede verstandhouding heeft, en die hem al haar kennis wil overbrengen voor zij die met zich meeneemt in haar graf. Een gevoelige en zeer genuanceerde film, opgebouwd rond een goed script van Malcolm Leigh en Serge Raoul. Daarnaast dankt deze tv-film veel aan de voortreffelijke acteerprestatie van Robinson (74 jaar) als grootmoeder, alsmede aan die van Sissler in de rol van het jochie.

credits

Regie:
Maurice Frydland
Cast:
Madeleine Robinson, Nathalie Nell, Jean-Michel Dupuis, Patrick Fierry, Mathieu Sissler, Olivier Arnold, Magali Barca, Francis Freyburger, David Gabison, Sébastien Hufschmidt, Aurélien Muckensturm
Muziek:
Jean-Marie Sénia
Jaar:
1990
Alt. titels:
Eté alsacien, Un
Genres:
Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Kroniek, Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk