Verenigde Staten/​Frankrijk/​Verenigd Koninkrijk/​Luxemburg 1989. Thriller van Samuel Fuller. Met o.a. Cris Campion, Philippe Léotard, Assumpta Serna, Samantha Fuller en Manuel Pereiro.

VPRO Cinema

Campion gaat na zijn afstuderen naar de kippenboerderij van zijn broer L[KA1]eotard. Deze laatste is bezeten van zijn legbatterijen, waardoor hij zijn vrouw Assumpta en zijn dochter (Fuller`s echte dochter Samantha in haar tv-filmdebuut) totaal verwaarloost. Tot op de dag dat de kippen wraak nemen. Bizarre horror-thriller die best de vergelijking kan doorstaan met Hitchcock`s THE BIRDS. Bepaalde sc[KA2]enes laat Fuller de kijker observeren via het oog van de op het erf loslopende haan en dat doet de haren beslist te berge rijzen! De climax balanceert op het randje van een super ril-situatie. Ongetwijfeld een van de beste films in deze reeks. Fuller en echtgenote Christa Lang (ook te zien een rolletje) bewerkten het verhaal van Patricia Highsmith. Schitterend in beeld gebracht door Alain Levent.

credits

Regie:
Samuel Fuller
Cast:
Cris Campion, Philippe Léotard, Assumpta Serna, Samantha Fuller, Manuel Pereiro, Christa Lang, William Doherty, Christian Erickson
Camera:
Alain Levent
Muziek:
Georges Delerue, Milan Svoboda
Jaar:
1989
Alt. titels:
Cadavres exquis : La ferme du malheur, Les, Day of the reckoning, The, Ferme du malheur, La
Genres:
Thriller, Horror
Landen:
Verenigde Staten, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Luxemburg

waar te zien

on demand

op televisie