Duitsland/Frankrijk 1980. Drama van Robert Enrico. Met o.a. Mario Adorf, Zoé Chauveau, Patrick Chesnais, Andréa Ferréol en Raimund Harmstorf.

VPRO Cinema

De dochter van een wegwerker heeft altijd een nomadenbestaan in caravans gekend en is nu met haar vader bij de aanleg van een snelweg in Bourgogne, waar ze getuige is van particuliere en sociale conflicten tussen de andere arbeiders en hun gezinsleden. De terugkeer van Enrico naar een genre waarmee hij in de jaren 1960-70 succes had - LES GRANDES GUEULES over houthakkers - laat teleurstellend weinig greep op de stof zien, waarbij hij aan de buitenkant van het milieu blijft en ondanks de grote lengte van de film de talrijke intriges onevenwichtig uitwerkt. De inzet van goede acteurs helpt onvoldoende. Françoise Chevalier en de regisseur bewerkten de roman La Marie Marraine van Hortense Dufour tot scenario. Camerawerk van Didier Tarot.

credits

Regie:
Robert Enrico
Cast:
Mario Adorf, Zoé Chauveau, Patrick Chesnais, Andréa Ferréol, Raimund Harmstorf, Dominique Laffin, Philippe Léotard, Serge Reggiani, Anne Wiazemsky, Zoe Chauveau
Camera:
Didier Tarot
Muziek:
Karl-Heinz Schäfer
Jaar:
1980
Alt. titels:
Empreinte des géants, L'
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Duitsland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'empreinte des géants (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken