Italië/​Frankrijk 1954. Komedie van Marc Allégret en Edgar G. Ulmer. Met o.a. Hedy Lamarr, Robert Beatty, Massimo Serato, Gérard Oury en Cathy O'Donnell.

VPRO Cinema

Een society-schoonheid kan niet beslissen in welke vermomming ze naar een gekostumeerd bal zal gaan. Drie aanbidders suggereren, al naar gelang hun visie op haar, Geneviève van Brabant, keizerin Joséphine en Helena van Troye. Ze leeft zich in elk van de vorstinnen in, maar besluit toch haar eigen identiteit te zoeken. Deze verwarde, uit de hand gelopen produktie gebruikte zes schrijvers, twee regisseurs en een aantal cameralieden en werd uiteindelijk tot de helft van de oorspronkelijke lengte teruggebracht. De episodische opzet was nodig om de veelzijdigheid van de actrice Lamarr te demonstreren. Het resultaat toont alleen het tegendeel aan, maar ze blijft opmerkelijk decoratief. Ook bekend als: THE LOVE OF THREE QUEENS.

credits

Regie:
Marc Allégret, Edgar G. Ulmer
Cast:
Hedy Lamarr, Robert Beatty, Massimo Serato, Gérard Oury, Cathy O'Donnell, Terence Morgan, Cesare Danova, Guido Celano, Alba Arnova, Luciana Paluzzi
Muziek:
Nino Rota
Jaar:
1954
Alt. titels:
The Love of Three Queens, Love of Three Queens, The
Genres:
Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Lichte komedie, Romantisch drama
Landen:
Italië, Frankrijk