Iran/Duitsland/Frankrijk/Verenigde Staten 1973. Documentaire van Orson Welles. Met o.a. Orson Welles, Oja Kodar, Elmyr de Hory, Clifford Irving en Edith Irving.

VPRO Cinema

Een semi-documentaire van Welles over beroemde vervalsers: de Hongaar De Hory (die Matisse, Braque en Modigliani vervalste en verkocht) vormt het middelpunt, naast Clifford Irving (de Howard Hughes-biografie die nooit kwam en die de teruggetrokken Hughes dwong met reporters te spreken), Kodar (die een zomer bij Picasso doorbracht en schilderijen van Picasso zou tentoonstellen, ze vervolgens verbrandde en valse liet schilderen). Grotendeels geënsceneerd door Reichenbach en voorzien van stukken film van Welles, die lang in beeld is voor de kathedraal van Chartres. Voorlaatste werk van de meester en een superieur staaltje van geluid- en beeldmontage. Een must voor cinefielen. Het scenario is van Welles en Oja Kodar. Het camerawerk is van Gary Graves en Christian Odasso. Ook bekend als NOTHING BUT THE TRUTH.

credits

Regie:
Orson Welles
Cast:
Orson Welles, Oja Kodar, Elmyr de Hory, Clifford Irving, Edith Irving, Joseph Cotten, François Reichenbach, Richard Drewett, Laurence Harvey, Jean-Pierre Aumont
Scenario:
Welles
Camera:
Gary Graves
Muziek:
Michel Legrand
Jaar:
1973
Alt. titels:
Nothing But The Truth
Genres:
Documentaire
Landen:
Iran, Duitsland, Frankrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

F for Fake (1973) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken