Frankrijk/Italiƫ 1959. Avonturenfilm van Amaldo Genoino en Arnaldo Genoino. Met o.a. Edmond Purdom, Sylvia Lopez, Massimo Girotti, Sandra Milo en Elena Zareschi.

VPRO Cinema

De koning van Judea heeft een machtspositie veroverd door de Romeinse rivalen Antonius en Octavianus tegen elkaar uit te spelen. Hij is ziekelijk wantrouwend jegens alles en iedereen, niet in het minst jegens zijn echtgenote die hij laat doden zodat ze hem tijdens zijn afwezigheid in Rome niet ontrouw kan zijn. De geboorte van de nieuwe Messias is voor hem aanleiding alle zuigelingen van Judea te laten doden, v[KA1]o[KA1]or hij krankzinnig wordt. Het grootscheeps opgezette spektakel (waarvan de decors voor tientallen volgende films gebruikt zouden worden) geeft ongewoon ruime en suggestieve aandacht aan Lopez als de koningin die alle reden voor jaloezie lijkt te geven. Het acceptabele spel wordt teniet gedaan door de slechte Engelse dialoog en nasynchronisatie.

credits

Regie:
Amaldo Genoino, Arnaldo Genoino
Cast:
Edmond Purdom, Sylvia Lopez, Massimo Girotti, Sandra Milo, Elena Zareschi, Renato Baldini, Alberto Lupo, Corrado Pani, Edmund Purdom
Jaar:
1959
Alt. titels:
Herod the Great, Herod The Great
Genres:
Avonturenfilm, Historische film
Trefwoorden:
Bijbelse film, Spektakel
Landen:
Frankrijk, Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Erode il grande (1959) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken