Frankrijk 1989. Drama van Yannick Bellon. Met o.a. Emmanuelle Béart, Robert Hossein, Patrick Catalifo, Mona Bausson en Pierre Bergez.

VPRO Cinema

Een realistisch en meedogenloos portret van een bepaald deel van de hedendaagse jeugd, dat zich toespitst rond de centrale figuur Marie Béart. Na met de gevangeniswereld te hebben kennisgemaakt, overwint zij uiteindelijk de drugs, criminaliteit en prostitutie en wordt toneelspeelster. De werkelijkheid is als uitgangspunt genomen. Het gezelschap van het Théatre du Fil bestaat echt en werd in 1975 in Parijs opgericht en onder meer voormalige jonge gedetineerden maken deel uit van dit gezelschap. Toch is alles wat deze film tot een documentaire zou maken weggevaagd. Ervoor in de plaats kwam een zeldzaam intens verhaal dat van begin tot eind authentiek aandoet en waaraan het bijzondere spel van Béart bijdraagt. Scenario van Y. Bellon en Loleh Bellon.

credits

Regie:
Yannick Bellon
Cast:
Emmanuelle Béart, Robert Hossein, Patrick Catalifo, Mona Bausson, Pierre Bergez, Yamina Meraihi, Amélie Glenn, Thierry Miroux, Adel Bellali, Jacques Miquel, Christiane Desbois, Pierre Megemont
Scenario:
Y. Bellon
Muziek:
Michel Portal
Jaar:
1989
Alt. titels:
Enfants du désordre, Les
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les enfants du désordre (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken