Frankrijk 1980. Drama van Christian Zerbib. Met o.a. Bernard Blier, Michel Bouquet, Nicoletta Machiavelli, Yves Beneyton en Laura Betti.

VPRO Cinema

René werkt op een fabriek waarvan de arbeiders staken naar aanleiding van een bedrijfsongeval waarvan zijn vrouw het slachtoffer is geworden. Hij raakt tegen wil en dank betrokken bij een moord die als zelfmoord gecamoufleerd wordt, en voelt zich alles behalve op zijn gemak, des te meer omdat de directeur van de fabriek moet kiezen tussen zijn paternalistisch humanisme en de houding van de financiële groep die het voor het zeggen heeft in deze zaak. Bovendien is er ook nog zijn rechterhand, een streber zonder scrupules die zijn best doet om de staking te breken en de directeur te ruïneren. Een ietwat ruwe en onhandige film maar erg mooi met een juiste, pessimistische beschrijving van een maatschappij die op alle niveaus geblokkeerd is.

credits

Regie:
Christian Zerbib
Cast:
Bernard Blier, Michel Bouquet, Nicoletta Machiavelli, Yves Beneyton, Laura Betti, Jacques Denis, Roger Van Hool, Claire Wauthion, Roger Jendly, Frédérique Hender
Muziek:
Claude Pernet
Jaar:
1980
Alt. titels:
Fuite en avant, Le
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Frankrijk