Frankrijk 1972. Komedie van Nina Companéez. Met o.a. Muriel Catalá, Isabelle Adjani, Marianne Egerickx, Francis Huster en Jacques Spiesser.

VPRO Cinema

De zestien-jarige Faustine (Catalá) brengt de vakantie bij haar grootouders door en wordt nieuwsgierig naar de bewoners van een naburige villa. Even dromerig als kordaat zoekt ze contact en maakt zo kennis met de liefde, eerst door observatie van de intriges van anderen, dan uit eigen ervaring, en ontdekt het verschil tussen werkelijkheid en verbeelding. Belangrijk en uiterst esthetisch regiedebuut van de scenarioschrijfster kreeg een ontwapenende frisheid door een reeks jonge acteurs, Spiesser als Florent, Adjani als Camille en Huppert, aan het begin van hun carrière, die alleen voor de veelbelovende titelrol Catalá teleurstellend zou worden. Het scenario is van regisseur Companéez. Het camerawerk is van Chislain Cloquet. Eastmancolor, Mono.

credits

Regie:
Nina Companéez
Cast:
Muriel Catalá, Isabelle Adjani, Marianne Egerickx, Francis Huster, Jacques Spiesser, Jacques Weber, Maurice Garrel, Georges Marchal, Isabelle Huppert
Scenario:
Nina Companéez
Camera:
Ghislain Cloquet
Muziek:
Frédéric Chopin, Franz Liszt, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Bruno Rigutto
Jaar:
1972
Alt. titels:
Faustine, Faustine and the Beautiful Summer
Genres:
Komedie, Romantiek, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Levenservaring, Tragikomedie, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Faustine et le bel été (1972) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken